Cabaretophet.net

Na tijdenlang steeds weer hetzelfde gedaan te hebben, nu meer van hetzelfde (met taalvauten en alles), maar andere opzet en makkelijker te onderhouden?

Denkt u eraan!...

Gezien...

Anousha Nzume - Voor-spel

Stem/Liedjes:

Cabaret?:


www.harrykies.nl


Reinder van der Naalt - Anders


www.kikproductions.nl


Ernst van der Pasch - Weg


www.ernstvanderpasch.nl


Ivo de Wijs en Pieter Nieuwint


www.euronet.nl/users/mooiweer/public_html/


Archieven

01 Okt - 31 Okt 2003
01 Nov - 30 Nov 2003
01 Mei - 31 Mei 2004
01 Jun - 30 Jun 2004
01 Jul - 31 Jul 2004
01 Aug - 31 Aug 2004
01 Sep - 30 Sep 2004
01 Okt - 31 Okt 2004
01 Nov - 30 Nov 2004
01 Dec - 31 Dec 2004
01 Jan - 31 Jan 2005
01 Feb - 28 Feb 2005
01 Mei - 31 Mei 2005
01 Jun - 30 Jun 2005
01 Sep - 30 Sep 2005
01 Jan - 31 Jan 2006
01 Apr - 30 Apr 2006
01 Aug - 31 Aug 2006
01 Sep - 30 Sep 2006

Links

Zwartekat
Cabaretlinks

Powered byPivot - 1.30.1: 'Rippersnapper' 
XML Feed (RSS 1.0) 

+ 6 - 3 § Beschouwing: Anousha Nzume - Voor-spel

1 mei 2004 - Den Helder (De Kampanje)

Anousha NzumeHet is de Idols finale avond! Gevolgen: het is stil op straat en het is jammerlijk stil in de Kampanje in Den Helder. Tijdens de voorstelling van Anousha Nzume zitten er slechts 30-40 mensen in een te grote zaal. In de zaal naast haar speelt men "Telkens weer het dorp", wat aan de gemiddelde leeftijd van de bezoekers in de foyer goed te merken was. Toen die voorstelling was begonnen bleef het ook angstvallig stil in de foyer.

Anousha neemt de bezoeker van de voorstelling "Voor-spel" mee naar haar jeugd net als in "Eiland" (haar eerste voorstelling). Ze verteld dat ze bijzonder wil zijn, maar dat al lang niet meer is.

Lees meer >>

+ 1 - 1 § Garderobe en pauzedrankjes

Ik begin steeds meer te denken dat een theaterdirecteur (-trice of bestuur) beginnen te denken dat ze de nieuwe mkb-ers in de wereld zijn. Keek men vroeger naar de kwaliteit van de voorstelling kijkt men nu naar de kwantiteit van de bezoekers. En ze maken keuzes die bij mij voornamelijk in het verkeerde keelgat schieten.

Lees meer >>

+ 0 - 1 § Radiogeniek...

Het leuke van het meewerken aan een cabaretsite (en ik mag voor Richard af en toe wat dingen doen (zoals op het forum modder eten)) is dat mensen mij verwarren met de maker van Zwartekat.nl. Maar dat ben ik niet, maar dat is onze noeste vriend met volledige baard. Een van de voordelen is dat ik ook mag meehelpen met het organiseren van de tweede Zwartekatdag! En als reactie daarop mochten wij naar Radio Rijnmond om e.a. toe te lichten over de site en de dag! Lees meer >>

+ 0 - 1 § Zelf bedacht of zelf gezongen...

Ik heb het al eens eerder gezegd, maar het kan geen kwaad het eens te herhalen... "Is het in de cabaretwereld verplicht om je eigen teksten te schrijven?". Mijn eerste antwoord is nee! En eigenlijk is dat mijn enige antwoord... volgens mij is het heel simpel. Als je beide kan, doen... zo niet: huur een tekstschrijver in of ga eens bij een tekstschrijver thuis langs! Jeroen van Merwijk en Hans Dorrestein staan op de planken omdat ze vonden (dit via diverse interviews) dat ze meer met hun teksten konden doen als ze ze zelf zouden brengen en niet zouden wachten op de klanten.

Maar regelmatig zit ik bij een voorstelling (zoals bij Cameretten twee jaar terug bij Nakkes of recentelijk bij Anousha Nzume) waarbij ik denk... als deze mensen nu eens een tekstschrijver zouden inhuren en samen met hun lied maar ook cabaretteksten zouden schrijven zouden dat hele spannende voorstellingen worden. Met mooie verhaallijnen en beroerende liederen (hoewel Anousha Nzume die kunst wel beheerst). Maar om een of andere reden komt het er niet van en roemt men (in mijn ogen ten onrechte) de kunst van het zelf kunnen... maar als je daarmee je publiek wegjaagd...

Ik denk dat dat beter kan... moet!

+ 4 - 1 § Auditie...

Ik ben al tijden bezig om zelf op Open Podia mijn kunsten te vertonen. Eén van die open podia is Toomler, tevens mijn stamcafe (en cliënt). En ik ben altijd nerveus om daar te spelen. Hoe het precies komt weet ik niet, maar ongetwijfeld speelt het mee dat ik de meeste comedians van de Train gewoon ken. Dat maakt het toch moeilijker om daarvoor te spelen. 21 januari was voor mij de dag om auditie te gaan doen. Zo'n auditie is precies wat je erbij voorsteld, behalve dat je (in tegenstelling toch bepaalde tv-programma's) constructieve kritiek achteraf krijgt.

Lees meer >>

+ 0 - 1 § Alkemade en Bloemen

Voor www.zwartekat.nl ben ik dit seizoen op pad gestuurd om een serie interviews te mogen doen. Ik had er al interviews met Onno Innemee en Els de Schepper op zitten toen ik 22 december naar Amsterdam vertrok. Daar mocht ik de heren van Alkemade & Bloemen interviewen in de Snoeshaan... Voor mij was het de eerste keer in dit 'theatercafé' naast Bellevue. Ik moet zeggen dat ik achteraf niet ontevreden ben over het interview, ook gezien het vele omgevingsgeluid dat mij verraste... en mij niet alleen!

Note to myself: Volgende keer niet in een café