Cabaretophet.net

Na tijdenlang steeds weer hetzelfde gedaan te hebben, nu meer van hetzelfde (met taalvauten en alles), maar andere opzet en makkelijker te onderhouden?

Denkt u eraan!...

Gezien...

Onno Innemee

www.onnoinnemee.nl


Dames voor na Vieren

www.damesvoornavieren.nl


Klaas van der Eerden

www.klaasvandereerden.nl


Droog Brood

www.droogbrood.nl


Acda en de Munnik

www.acdaendemunnik.nl


Martijn Oosterhuis

www.martijnoosterhuis.nl


Ronald Goedemondt

www.ronaldgoedemondt.nl


Archieven

01 Okt - 31 Okt 2003
01 Nov - 30 Nov 2003
01 Mei - 31 Mei 2004
01 Jun - 30 Jun 2004
01 Jul - 31 Jul 2004
01 Aug - 31 Aug 2004
01 Sep - 30 Sep 2004
01 Okt - 31 Okt 2004
01 Nov - 30 Nov 2004
01 Dec - 31 Dec 2004
01 Jan - 31 Jan 2005
01 Feb - 28 Feb 2005
01 Mei - 31 Mei 2005
01 Jun - 30 Jun 2005
01 Sep - 30 Sep 2005
01 Jan - 31 Jan 2006
01 Apr - 30 Apr 2006
01 Aug - 31 Aug 2006
01 Sep - 30 Sep 2006
01 Feb - 28 Feb 2007

Links

Zwartekat
Cabaretlinks

Powered byPivot - 1.30.1: 'Rippersnapper' 
XML Feed (RSS 1.0) 

+ 9 - 1 § Onno Innemee - Obstinaat (try-out)

Gezien: 31 maart 2006 - CC Casade - Hendrik Ido Ambacht

Open brief aan CC Casade:

Geachte directie,

Gisterenavond hebben we mogen genieten van de voorstelling "Obstinaat" van de heer Onno Innemee. Wij waren gelukkig met de uitnodiging bij het 15 jarig jubileum van deze kundige cabaretier. Ik persoonlijk volg de heer Innemee reeds sinds zijn tweede basterd programma "Doodgewoon" alwaar hij de legendarische 'dove goochelaars' act heeft gedaan. Dus het was ook niet vreemd om er nu, bij zijn nieuwe programma, weer bij te zijn.

De heer Innemee heeft een zeer lang seizoen achter de rug. In 2005 begon hij met het spelen in de gelegenheidsproductie "Het Schip" samen met de heren van Schudden en Silvester (van Arie en… ), gevolgd door een dragende rol in de productie van Niet Schieten - "Petrov", alwaar hij de, overtuigend, de lelijkste man van Rusland speelt. Een kerstsprookje om niet te vergeten. En nu staat hij dan met "Obstinaat" zo'n 50 keer in de theaters om zijn eigen feestje te vieren!

En een feestje is het. Vanaf het eerste moment werd ik door Onno meegenomen in zijn leven. De verhalen komen voor het eerst in lange tijd echt uit hemzelf. Was het bij zijn vorige programma, wat ook erg goed was, nog heel veel types die de vertellingen kwamen doen, nu staat echt Onno voor je. De prettige manier van vertellen en de goede verhalen maken het ook zeer prettig om naar te luisteren, lachen en je wilt er in mee gaan. Je wordt echt betrokken bij de voorstelling. Het (simpele) decor is waarlijk geniaal en zorgt ervoor dat de dynamiek op het podium van de verteller in een rustige omgeving nog beter tot zijn recht komt. En we horen Onno zingen, correctie: verdienstelijk zingen.

Op de juiste plekken is het mooi, op de juiste plekken treurig en op de juiste plekken hilarisch. Reeds in deze try-out fase (al zijn er al de nodige geweest) laat deze voorstelling een enorm potentieel zien. Het is wel duidelijk een andere voorstelling dan zijn vorige, die ik roemde omdat het zo'n 'volwassen' programma was. Dit programma is echt gebouwd om een feestje te vieren… en dat lukt zeer goed!

Waarom dan deze brief? Voornamelijk om u mede te delen dat de mogelijke vlekken er waarschijnlijk met voldoende water en wat zout uit te krijgen zijn, want ik vrees dat mijn partner bij het zien van deze voorstelling, na zo'n 10-15 naar adem happend uit een lachstuip te zijn gekomen, bij de het einde van de voorstelling alle lichaamsfuncties heeft verloren. Sorry!

Met vriendelijke groet,

Cabaretophet.net

+ 0 - 0 § Dames voor na Vieren - Tja Tja Tja

Gezien: 26 maart 2006, De Meerse, Hoofddorp

Het was weer mooi. Vanavond, in de hitte naar een theater toe om daar "De Dames voor na Vieren", weer te zien spelen. Normaal schrijf ik niet over mensen waar ik voor werk, maar na de vakantie gaat een nieuwe webmaster het overnemen en deze dames verdienen mijn complimenten een aandacht. Dus vandaar!

Over het algemeen heb ik als stelregel dat "Dames duo's slecht zijn". En die stelregel heeft mij tot nu toe nooit in de stek gelaten. Ieder dames duo wat ik op mijn pad ben tegen gekomen heeft geprobeerd om mij te shockeren. Een strategie die ik bij mannen ook niet echt leuk vind en zeker niet anderhalf uur lang. En daarin licht de verademing voor dit damesduo. De dames vermaken mij namelijk met slimme stukjes die nogal fragmentarisch van aard zijn, maar waar ik mij geen moment aan stoor.

De dames zijn technisch zeer sterk, mooie stemmen, goed uitgedacht podium gebruik en zeker hele sterke imitaties. De huil scène van Hanneke is voldoende om mij op de grond te krijgen… van het lachen natuurlijk! Wel is duidelijk te merken dat het programma's in stappen is uitgebreid, wat het fragmentarische nog sterker bedeelt maakt. Maar zoals ik al zie, door de draad waar het allemaal aanhangt (imho relaties) kan ik het goed velen.

Inmiddels weet ik ook dat er opnames van gemaakt gaan worden en dat de dames zeer goed ontvangen worden in de theaters. Ik twijfel er niet aan dat ze groot kunnen worden!

+ 0 - 0 § Klaas van den Eerden - Schaap

Gezien: 25 maar 2006, Muzenhof, Leiderdorp

Ik weet het eigenlijk niet. Is Schaap nu zijn 2e of 3e programma? Ik weet het echt niet, en ik ga het ook niet nazoeken. Waarom niet? Omdat Klaas niet groeit in mijn ogen.

Schaap is wederom een voorstelling van verhalen. Klaas, een goed verteller (begrijp mij aub niet verkeerd), staat weer op het podium om zijn ding te doen: Stemmetjes, typetjes, beatboxen en dingen met muziek. En dat maak het zijn vaste schare fans (vanavond was er een meisje bij wat zijn show reeds voor de 17e keer ging zien) eigenlijk niet heel erg uit hoe en waarmee hij dat doet. Maar als cabaretliefhebber en als verliefde van de kunst zoek ik toch ieder keer naar een stapje vooruit. En dat is er niet. Sorry, maar dat is er gewoon niet.

Dus als je 'gewoon' weer Klaas wil zien met zijn voorstelling 1b (of 1c)… Doen! En anders… wacht het nog even af… eerst alle fans even!

+ 1 - 0 § Droog Brood - Omwille van de Smeer

Gezien: 4 maart 2006, Muzenhof, Leiderdorp

Sorry, blijkbaar niet mijn ding. De pers, vrienden en bekenden zijn enthousiast en ik heb naar een tenenkrommende voorstelling zitten kijken. Dus laten we het erbij houden dat het niet mijn ding is.

Te absurdistisch misschien (terwijl ik een "Schudden" fan ben), of misschien te theatraal (terwijl ik een toneelmens ben) of misschien zelfs te traag (terwijl ik een… ach je begrijpt wat ik bedoel). Of een combi van alles… maar het is gewoon niet mijn ding!

+ 0 - 0 § Martijn Oosterhuis - Van Huis Uit

Gezien: 16 februari 2006, Oude Raadhuis, Hoofddorp

Ik ben er niet uit. Martijn Oosterhuis staat weer in de theaters! En dat is goed. Maar de voorstelling heeft mij eigenlijk niet heel erg in de stoelen geworpen. Ik hoorde zelfs wat oude stukjes terugkomen! En dat vind ik jammer. Ik weet niet in hoeverre de voorstelling af is, maar er moet zeker nog aan gewerkt worden om het een volwaardige voorstelling te maken. Het is een aardige jongen, met aardige grappen, maar ik weet dat het knallers kunnen worden! Dus het is nog even werken… en dan afwachten!

+ 0 - 0 § Ronald Goedemondt - Spek (reprise)

Gezien: 10 februari 2006, CC Casade, Hendrik Ido Ambacht

Wat een mooie voorstelling! Ik ken Ronald al een aantal jaar als vaste comedian van Comedytrain en ik weet nog hoe trots hij was met zijn eerste stappen op de bühne waarna hij uiteindelijk ook nog eens Cameretten binnen wist te slepen. Hij leek niet te stoppen ik was ook aangenaam verblijd met zijn eerste programma 'Spek'. En dat was ik nu ruim 6 maanden geleden. Ik zat toen in de Muzenhof in Leiderdorp aan de zijkant te genieten van een nieuwe cabaretier die een mooi programma neer wist te zetten. En nu was het eens tijd om tegen het eind van de tournee een leuke vriendin ook zijn werk te laten zien.

En wat ik vanavond zag deed mij werkelijk achterover slaan. In 6 maanden had hij namelijk zichzelf heruitgevonden. De lieve aandoenlijke jongen van een halfjaar geleden was weg en in plaats daarvan stond een neurotisch en enigszins angstaanjagend mannetje. En de show was sneller, er was minder ruis en zeer sterk! En ik zat met open mond de kijken. En ik denk terecht!

Af en toe verzucht ik dat het cabaret dood is, maar vandaag is het heropgestaan!

The king is dead! Long live the king!