09 05 04 + 30 - 29 Auditie...

Ik ben al tijden bezig om zelf op Open Podia mijn kunsten te vertonen. En van die open podia is Toomler, tevens mijn stamcafe (en clint). En ik ben altijd nerveus om daar te spelen. Hoe het precies komt weet ik niet, maar ongetwijfeld speelt het mee dat ik de meeste comedians van de Train gewoon ken. Dat maakt het toch moeilijker om daarvoor te spelen. 21 januari was voor mij de dag om auditie te gaan doen. Zo'n auditie is precies wat je erbij voorsteld, behalve dat je (in tegenstelling toch bepaalde tv-programma's) constructieve kritiek achteraf krijgt.

Ik had zelf van te voren niet al te veel mensen laten weten dat ik zou gaan spelen, maar de meeste comedians wisten het wel. Enkele kwamen ook binnenlopen met de opmerking dat ze speciaal even voor mij kwamen kijken. Leuk... maar gekmakend voor mij! Een collega auditant sprak de magische woorden "Damm, mijn hele theaterabbonnement komt binnenlopen". En dat was ook zo... achtien (18!) comedians waren er!

Om een lang verhaal kort te maken. Ik was nerveus, ik was een na laatste van de avond en ik werd alleen maar nerveuser... en ik ben gestorven... op het podium... en niet mooi en elegant als een zwaan :-(

Met een positieve noot: Ik heb heel veel nuttig commentaar gekregen... en ik ga door!