21 10 04 + 25 - 28 Dublin

Afgelopen weekend heerlijk een weekendje weg geweest. Op naar Dublin! En ik ben al eerder in Ierland geweest tijdens het Kilkenny Cat Laughs Festival (zie eerder posting) dus ik was zeker van plan om een avondje Comedy te scoren. Dat blijk zo makkelijk nog niet, want is het zo dat je in London geen kant op kan keren zonder een comedyclub te zien, daar blijken er in Dublin 2 te zitten die op zaterdagavond iets doen, waarbij The Comedy Cellar (op de 1ste verdieping... ja je leest het goed.. van de International Bar) de beste schijnt te zijn

Je weet niet wat je mee maakt. In een ruimte die inderdaad het meeste aan een kelder doet denken, met een podium waar twee peertjes hangen die de comedian/mc zelf aan moet zetten zit je uitermate ongemakkelijk op een paar banken te kijken naar een aantal zeer goede comedians. En dat laaste stukje zegt het al! Zeer goede comedians, waarvan ik er twee wil uitlichten. De eerste is Eddie Bannon! De man heb ik al eerder in Kilkenny gezien, waar hij niet goed uit de verf kwam en daarna heb ik hem in Toomler (amsterdam) gezien bij het Summer Festival van Comedytrain. En daar was hij veel beter. En vanavond was hij zeer goed!

Maar de mooiste verrassing voor mij was James Goldsbury. De man komt op en zijn eerste opmerking is "Allright, lets find out where the foreigners are. Where you guys from?", hij wijst naar ons terwijl we ons de hele avond rustig op de achtergrond weten te houden. "You're to polite to be from Ireland!". En dan vraag je je af of dat een compliment moet zijn. Maar na te horen dat we uit Nederland komen komt er een 10 minuten set over Nederland die ook nog vreselijk leuk is. Niet alle 'traditionele' zaken als klompen en molens, maar nogal wat verder. Hij koppelt het ook aan Ierland op een zeer slimme manier. Daarna haalt hij er iemand uit Las Vegas uit en wederom een sterke set over Vegas... of de man reist veel of hij kent zijn aardrijkskunde... De rest van het materiaal is ook zeer scherp en bloemrijk gebracht... dus met een flinke slok in de voeten gaan we zeer tevreden terug naar het hotel... dat trouwens naast de rails van de treinverbinding in Dublin ligt... maar daar ga ik me hier niet over uitlaten hoor :)