02 12 04 + 28 - 28 Dubio

Ik sta dus momenteel vreselijk in dubio. Waarom zul je me vragen… en waarom hier? Eerst het eerste maar even. Zoals jullie, mijn trouwe schare lezers (klein, maar fijn) wel weten sta ik zelf ook regelmatig op de planken en de laatste anderhalf jaar voornamelijk aan de standup comedy kant van de wereld. En ik loop ook al zo lang te zoeken naar een vorm die bij mij lijkt te passen. Tussendoor van veel mensen commentaar gekregen, wat ik wel begreep, maar het was voor mij steeds moeilijk om de volgende stap te maken. En gisterenavond ben ik dus in dubio geraakt. Na een optreden in Toomler op het open podium werd ik aangesproken door een comedian die ik hoog heb zitten ook omdat hij één van de comedians is die net zoveel zo niet meer verstand en kennis heeft van buitenlandse standup comedians dan ik. En in de evaluatie zei hij op een gegeven moment het volgende: “Ik heb je nu een aantal keren zien spelen, maar ik zou jou maar niet. Ik zie een jongen die wel iets verteld dat met hem te maken kan hebben, maar dat is het niet. Ik zie een jongen die hard grappen heeft zitten bedenken, maar ik zie jou nooit. Het lijkt wel op je probeert te bewijzen dat je heel veel weet van standup comedy. Misschien ben je wel Henk Spaan. Henk Spaan weet vreselijk veel van voetbal af, maar het is goed mogelijk dat hij geen bal kan raken. En er zijn voetballers die vreselijk goed kunnen voetballen, maar daarin tegen er geen fatsoenlijk woord over kunnen zeggen.” (samengevat uit een lang gesprek). Een collega comedian van hem bracht daar bij “Of je moet echt diep gaan graven en echt jezelf zijn op het podium. Vertel je verhaal en dan komen de grappen vanzelf”.

Maar ik sta dus nu voor mij op het punt om die keuze te maken… wil ik dieper of moet ik me erbij neerleggen dat een droom van ik op een standup podium niet te realiseren is? Ik weet het niet… ik kan wel zeggen dat ik slecht heb geslapen, dat er is een bodem onder mijn bestaan (en hoe ik mijn levenspad voor me zag) vandaan geslagen en dat ik me momenteel nogal verloren voel! Wel belangrijk om te zeggen, ik ben de comedian in kwestie zeer dankbaar ben, volgens mij was het tijd dat iemand mij hier maar eens voor een harde keuze stellen. Maar dat maakt het niet makkelijker!

Waarom hier? Geen idee… ik moest het kwijt en jullie hebben boven in de plusjes en minnetjes om je mening eraan te hangen (niet dat ik me daarop laat sturen). Steunbetuigingen kunnen naar dubio@cabaretophet.net, tenzij je een spammerd bent!