12 06 05 + 44 - 37 Alex Roeka - Schemerdrift

11 juni 2005, Muzenhof, Leiderdorp

Gisterenavond ben ik in een paar sporadische buien afgereisd naar Leiderdorp om de laatste voorstelling van het seizoen voor Theater de Muzenhof te gaan bekijken. In een veels te rustige zaal heb ik mogen genieten van de heerlijke stem en de passie van Alex Roeka. Een troubadoer die zijn liefdes, verlangens en dromen op een meeslepende manier weet te vertellen en te bezingen. Maar naast zijn bijzondere stem, die een waar genoegen is om te beluisteren, wordt alles met zoveel passie gebracht dat het bijna onwerkelijk is, zeker als je zit te kijken vanuit een zeer stille zaal.

Volgens zijn eigen site: "Vertrouwde thema's als onrust, nacht, jeugd en liefde zijn ook in dit nieuwe programma prominent aanwezig. Maar het lijkt erop dat deze thema's zich steeds meer verdiepen en verhevigen.". De schaamte placht mij te zeggen dat dit de eerste keer is dat ik naar deze winnaar van de Annie M.G. Schmidtprijs 2000 toe ben geweest... dus daarover kan ik niet of nauwelijks oordelen, maar de liederen, en specifiek de meer zwaarmoedige, hebben me niet onberoerd gelaten. En een woord van respect voor het "Dansen met barbaren" wat een mooi en heerlijk lied is!

En hij staat niet alleen op dat podium, maar Alex Roeka wordt begeleid door Jaco Benckhuijsen, Peter van Os en Reyer Zwart met dezelfde passie waarin hij zelf staat te spelen. En genoot om te zien en een nog groter genot om te horen! Dus ga kijken...!

Foto: J.P. van der Stouwe